Willy Schut

« van 3 »

Klik, klik, klap trrrrrrrrrrrrrrrr, een magisch geluid.
Dat was het moment waarop de moeder van Willy Schut achter de naaimachine zat en een klosje met garen spoelde. Een herinnering voor het leven en de geboorte van haar liefde voor textiel.

De rode draad in haar werk is het thema Verbindingen. Verbindingen in de ruimste zin van het woord: Industriële en menselijke, open en verbroken, nieuwe en afgesloten connecties. Willy vertaalt haar gedachten in textiele schilderijen en objecten.

Zoals een tekenaar tekent met potlood, zo ‘tekent’ zij met naald en draad. Haar werkwijze is een combinatie van schilderen, appliceren en vrij machinaal of handborduren. Materialen op en aan elkaar verbonden, vormen de huid voor een nieuw werk. Vrij en intuïtief borduurt zij hierop, met de hand en/of de naaimachine. Willy gebruikt stof, garen, verf en verder alles wat het beeld beter maakt. Dat kan oud en afgedankt materiaal zijn, mooie stukken hout, krantenpapier, gips, plastic, enz.

Willy is zeer actief, met meerdere exposities per jaar en ook op kunstmarkten is zij vaak te vinden. Regelmatig wint zij prijzen en werkt zij mee aan boeken en interviews.

Soms werkt Willy aan bijzondere projecten omdat zij materiaal krijgt waar zij door wordt verrast. Zoals haar zakdoekjes project, waarvan zij na een oproep meer dan 500 stuks kreeg. Haar website is een fijne verzameling van geluk en frustratie momenten.

willyschut.exto.nl

Instagram: willyschut