Magdalena de Coninck

Magdalena de Coninck schildert sinds 2003. Ze volgde lessen bij kunstenaar Gabriële Fäustle-Diller in Baarn en bij Carine van Gorp aan de Gooise Academie voor Beeldende Kunst te Laren. Daarna heeft ze zich als autodidact ontwikkeld. In haar werk gebruikt ze acrylverf, gouache en pastelkrijt.

Haar inspiratiebron is de aarde als levende planeet, de gelaagdheden van de mens, zijn fantasie, zijn hunkering naar visie, stilte en schoonheid, zijn gebrekkigheid.

Er is een innerlijke noodzaak, er is beschouwing en er is verf. Magdalena maakt geen voorafgaande tekening en de schilderijen komen in lagen en fasen tot stand. Ze laat zich verrassen, kijkt tussentijds naar waar ze is beland, gaat door met schilderen en schouwen tot ze herkenning ziet en voelt met haar oorspronkelijk idee. Meestal zijn er dan vrije, imaginaire aarde- of ziele-landschappen ontstaan.

Haar wereldbeeld is veranderend en reflectief. Haar stijl wordt ervaren als vrij expressief, lyrisch organisch, geabstraheerd figuratief.

Soms ontstaan tijdens het schilderen gedichten. Deze zijn inmiddels verzameld in het kunstboek ‘Zweefpauze in de Lucht’ en ‘Aardezang’.

Zie ook: www.deconinck.exto.nl