Marian Reintjes

Mijn drang tot introspectie en het willen ontwikkelen van mijn creativiteit kwamen samen toen ik van af 1993 lessen ging volgen bij de werkschuit en later een opleiding volgde bij De Nieuwe Akademie, die ik in 2005 afsloot.

Tijdens deze laatste opleiding ontwikkelde ik mijn eigen werkwijze in ‘gemengde techniek‘: veelal gekleurde inkten uit laten vloeien als uitgangspunt, waarna al tekenend en/of schilderend de uiteindelijke vorm ontstaat. Alles komt voort uit het onbewuste, waar de vaak onbekende drijfveren van de mens hun oorsprong hebben.

Ik beleef het steeds als een spannend avontuur: naar binnen luisterend en gefocust op mijn onderwerp van dat moment, kom ik in een proces dat zich vanaf een bepaald moment zelf lijkt te sturen. Werkte ik jarenlang vooral op papier, nu ben ik ook regelmatig op doek bezig.

Mijn belangstelling voor boetseren stamt van heel ver terug, een spoor dat ik nu weer verder ga ontwikkelen. Nog steeds volg ik lessen bij de beeldhouwers Dick Aerts en Amiran Djanashvili.