Marian Reintjes

‘Mijn drang tot introspectie en het willen ontwikkelen van mijn creativiteit kwamen samen toen ik van af 1993 lessen ging volgen bij de werkschuit en later een opleiding volgde bij De Nieuwe Akademie, die ik in 2005 afsloot.’

Tijdens deze laatste opleiding ontwikkelde Marian Reintjes haar eigen werkwijze in ‘gemengde techniek’: veelal gekleurde inkten uit laten vloeien als uitgangspunt, waarna al tekenend en/of schilderend de uiteindelijke vorm ontstaat. Alles komt voort uit het onbewuste, waar de vaak onbekende drijfveren van de mens hun oorsprong hebben.

Marian beleeft het steeds als een spannend avontuur: naar binnen luisterend en gefocust op haar onderwerp van dat moment, komt zij in een proces dat zich vanaf een bepaald moment zelf lijkt te sturen. Werkte zij jarenlang vooral op papier, nu is zij ook regelmatig op doek bezig.

Haar belangstelling voor boetseren stamt van heel ver terug, een spoor dat zij nu weer verder gaat ontwikkelen. Nog steeds volgt Marian lessen bij de beeldhouwers Dick Aerts en Amiran Djanashvili.