Germán Jiménez

expressiviteit en symbolisme kenmerkt mijn werk.

Expressie is de belangrijkste drijfveer in mijn werk, niet alleen visueel maar ook hoe ik schilder op het canvas. Ik probeer de dagelijkse realiteit weer te geven door wat ik zie en ervaar. Niet als een dagelijkse spiegel maar als een soort “recycling” vanuit een nieuw en ander perspectief en ervaringen. Daarom is het voor mij als schilder moeilijk om één thema gedurende een lange periode vast te houden. Door mijn reizen en te kijken naar mensen en naar de natuur raak ik geïnspireerd. Ik ben regelmatig in Colombia en iedere- keer ben ik weer geboeid door de natuur en cultuur van mijn land. Mijn tekenboek gaat altijd mee in de koffer en wordt bij terugkeer in Nederland gebruikt om hetgeen ik getekend heb uit te werken op doek.

Ik ben geboren in Bogota, Colombia. Als kind was ik altijd bezig met tekenen en schilderen. Een logische stap na de middelbare school voor mij was de kunst academie, maar eenmaal begonnen moest ik de opleiding voortijdig afbreken door het sluiten van de universiteit- in verband met politieke ongeregeldheden.

Vervolgens ben ik in Amerika grafische vormgeving gaan studeren in Seattle (Washington). Na het succesvol afronden van mijn studie als grafisch vormgever en een aantal workshops tekenen brengt mijn belangstelling voor kunst en cultuur mij naar Europa. Hier ontwikkel ik mij door zelfstudie en het volgen van workshops verder als schilder.

Mijn werk kenmerkt zich door een diversiteit in stijlen, expressiviteit, symboliek en kleurgebruik. Mijn Colombiaanse achtergrond is vaak zichtbaar in mijn werk. Hierin zijn symbolisme en kleurgebruik sterk vertegenwoordigd. Mijn werk varieert van figuratief tot surrealistisch waarin precolombiaanse elementen vaak zichtbaar zijn.